Wonen

Niet alleen een huis of bedrijfspand valt onder onroerend goed, ofwel vastgoed, maar bijvoorbeeld ook een caravan met een vaste standplaats. Wonen kan eigenlijk overal. Over het algemeen wordt er een hypothecaire lening afgesloten voor de aankoop van vastgoed, in welke vorm dan ook. Wilt u onroerend goed kopen om te gaan wonen? KuipersBazuin kan u bijstaan met het opstellen van koopcontracten en leveringsakten. Wij hebben ruime ervaring op dit gebied en weten alle juridische termen en regels helder uit te leggen!

Onroerend goed kopen

Wilt u een huis kopen? Of misschien een vakantiewoning? Dan komt er ongetwijfeld een hoop op u af. Er zijn ontzettend veel dingen waar u rekening mee dient te houden. En het betreft ook veel officiële en juridische documenten. Om niet te verdwalen in dit doolhof zorgen wij ervoor dat u de weg vindt!

Wij kunnen onder andere de volgende zaken voor u regelen:

  • Koopcontract opstellen
  • Akte van levering
  • Opstellen hypotheekakte
  • Inschrijving Kadaster
  • Financiële overdracht

Hypotheek afsluiten

Zoals gezegd, wordt in de meeste gevallen een hypothecaire lening afgesloten voor de aankoop van een nieuwe woning of bedrijfspand. Vaak maakt men bij dit proces ook gebruik van een makelaar. Deze zal in veel gevallen dan ook een hypotheekakte opstellen. Maar het daadwerkelijke passeren van een hypotheek gebeurt altijd bij de notaris. Dit is bij de wet de enige partij die dit mag doen. Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan zijn wij de aangewezen partij voor u!

Bijkomende zaken

Wanneer u samen met uw partner een huis koopt en er is geen sprake van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, dan is het slim om een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Dit kan een hoop narigheid voorkomen als er iets misgaat, zoals bijvoorbeeld het overlijden van één van de partners. Ook kunt u bij ons terecht voor het opstellen van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. Voor een zakelijk partnerschap zijn er tevens een hoop bijkomende zaken om rekening mee te houden en op orde te hebben. Zo kunnen wij u ook op het gebied van ondernemingsrecht kunnen wij u professioneel bijstaan.

Naast onze expertise op het gebied van onroerend goed en wettelijke bepalingen, onderscheiden wij ons in de omgang met cliënten. Onze aanpak is eigentijds en wordt als persoonlijk, vriendelijk en informeel ervaren. Bij KuipersBazuin staat u centraal!

KuipersBazuin notariaat Maak Afspraak