Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Tegenwoordig gaat men iets minder vaak voor een huwelijk dan voor een geregistreerd partnerschap. Beide zijn echter samenlevingsvormen waarvoor u melding moet maken bij uw gemeente. En waar een notaris aan te pas kan komen. Het kan namelijk slim zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Zeker bij het hebben van een eigen bedrijf is dit aan te raden. Wilt u meer weten over het afsluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, en wat KuipersBazuin notariaat voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak!

Huwelijk

Overal ter wereld wordt het huwelijk erkend als officieel partnerschap. En wanneer u het huwelijk wilt ontbinden moet dit altijd via de rechter. Wanneer u getrouwd bent heeft u automatisch een aantal rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor een samenlevingsovereenkomst, mits u dit opneemt in het contract. Er zijn trouwens verschillende vormen van scheiding bij een huwelijk.

  • Echtscheiding
  • Scheiding van tafel en bed
  • Ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed

Geregistreerd partnerschap

Trouwen wordt misschien als oubollig gezien of het kan een te zware lading hebben. Bij een geregistreerd partnerschap hoeft u elkaar bijvoorbeeld geen ja-woord te geven. Ook hoeft u niet per se naar de rechter als u het partnerschap wilt ontbinden. Dat geldt alleen wanneer u geen minderjarige kinderen heeft. Een geregistreerd partnerschap wordt trouwens niet overal ter wereld erkend als officieel samenzijn, maar om een wettelijk contract kan niemand heen. KuipersBazuin kan u helpen de partnerschapsvoorwaarden op te stellen. Ook een testament en andere familiezaken regelt u eenvoudig bij ons!

KuipersBazuin notariaat Maak Afspraak