Testament

Zelfs na uw overlijden kunt u het voor het zeggen hebben. Met een testament! Heeft u deze niet opgesteld bij een notaris, dan is er in de wet geregeld wie van u erft. In de eerste instantie zal dit een echtgenoot of geregistreerd partner zijn. Wanneer u kinderen heeft of eventuele verdere afstammelingen zullen zij uw bezittingen erven. Een testament kan deze wettelijke regels aanvullen of terzijde schuiven en vervangen door een regeling naar eigen keuze. Zo weet u zeker dat uw bezittingen niet naar een oudtante gaan die u nooit spreekt of ziet!

Testament opmaken

Wanneer u eenmaal een testament gaat opmaken, betekent dit niet dat u nooit meer aanpassingen kunt maken. In uw leven zult u waarschijnlijk meerdere ‘testament momenten’ tegenkomen. Bij het starten van een nieuw gezin bijvoorbeeld, maar ook bij de geboorte van uw kleinkinderen of als uw relatie stukloopt. Het is van groot belang dat u het testament laat opmaken door iemand met ervaring en vakkennis. U kunt na uw overlijden namelijk niet meer zelf uw bedoelingen overbrengen. KuipersBazuin zorgt ervoor dat dit wel, precies naar uw wens, gebeurt!

Testament tips

Het is goed om te weten dat een testament privé is. Niemand heeft het recht om deze in te zien. We geven u graag tips voor het opstellen van een testament. Erfrecht en nalatenschap is namelijk onze dagelijkse bezigheid. De belangrijkste tip is: check periodiek de voorwaarden in uw testament! Andere testament tips en zaken om aan te denken bij het vastleggen van uw wensen zijn:

  • Denk goed na over wat u wilt vastleggen. (Financieel en emotioneel)
  • Leg alles helder vast!
  • Neem de tijd!

Bent u niet getrouwd of geregistreerd, maar heeft u wel een partner? Dan erft u volgens de wet niets van elkaar. Door het opmaken van een testament kunt u bepalen dat uw kinderen het kindsdeel pas kunnen opeisen als uw partner is overleden. U moet dan wel een samenlevingsovereenkomst hebben afgesloten bij de notaris.

KuipersBazuin is gespecialiseerd in familie- en personenrecht. Als er andere familiezaken zijn waar u hulp bij nodig heeft, zoals estate planning of notariële volmacht, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

KuipersBazuin notariaat Maak Afspraak