Estate planning

Zowel bij leven als bij dood kan estate planning interessant voor u zijn. Wanneer u bijvoorbeeld erfgenaam bent, kunt u flinke bedragen aan erfbelasting besparen als u de overdracht van de nalatenschap goed plant. KuipersBazuin kan u hierin bijstaan! Ook is het zo dat u met een goede estate planning kunt anticiperen op bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Het is dus voor zowel uzelf als uw nabestaanden slim om met een gedegen plan te komen.

Wat is estate planning?

Estate is het Engelse woord voor nalatenschap. En zoals dat met meer Engelse termen gaat, worden ze opgenomen in het Nederlands. Eind jaren tachtig, begin negentig kwam estate planning tot bloei doordat er veel bedrijfsverkopen plaatsvonden. Er ontstond hierdoor een vermogende groep particulieren die hierbij hulp nodig hadden. Maar... estate planning gaat over meer dan alleen maar het plannen van vermogen. Zowel fiscaal als juridisch kunnen wij u op een persoonlijke wijze professioneel bijstaan!

Wat komt er zoal kijken bij estate planning?

  • Schenkbelasting
  • Erfrecht
  • Huwelijksvermogensrecht
  • Fiscaal recht

Er komt aardig wat kijken bij estate planning. Het gaat vooral om maatregelen kunnen treffen om de toekomstige nalatenschap zo klein mogelijk te maken, zodat de totaal verschuldigde erfbelasting beperkt blijft.

Wilt u meer weten over hoe u met een huwelijk en geregistreerd partnerschap, een samenlevingsovereenkomst of testament bepaalde voordelen kunt behalen? Neem gerust contact met ons op. Zowel zakelijk als met familiezaken kan Kuipersbazuin u bijstaan!

KuipersBazuin notariaat Maak Afspraak