Samenlevingsovereenkomst

Het is uitermate belangrijk dat wanneer u gaat samenwonen, u een samenlevingsovereenkomst opstelt. In de wet is namelijk nagenoeg niets geregeld voor mensen die met elkaar samenwonen zonder dat er sprake is van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. U kunt natuurlijk zelf afspraken met elkaar maken, maar het is het beste om dit te doen middels een door de notaris opgestelde overeenkomst. Dit levert aanzienlijk meer voordelen op ten opzichte van een niet notariële samenlevingsovereenkomst!

Voordelen samenlevingsovereenkomst

Waar zijn de voordelen te behalen met een samenlevingsovereenkomst? Deze liggen met name op het gebied van:

  • Belastingen
  • Pensioenen
  • Erfrecht

Hoe dit allemaal in elkaar steekt kunnen we u uitgebreid vertellen in een gesprek. KuipersBazuin heeft namelijk ruime ervaring op het gebied van personen- en familierecht.

Overige familiezaken zoals het opstellen van een testament of in orde maken van een notariële volmacht kunt u ook bij ons regelen. Het is namelijk zeer prettig dat u zich geen zorgen hoeft te maken over huisvesting of gezamenlijke bezittingen als uw partner komt te overlijden!

Om te kunnen profiteren van de voordelen van een notariële samenlevingsovereenkomst, of -contract zoals het ook wel wordt genoemd, mag u niet onder curatele staan. Ook moet u 18 jaar (meerderjarig) of ouder zijn.

KuipersBazuin notariaat Maak Afspraak